torsdag 23 juni 2011

Är det okristligt med pärla i näsan?

Molly är 13 år och har en pärla i näsan. Hon hade önskat sig det länge och fick den som belöning när hon varit duktig. Kanske lite konstig belöning att ge en 13-åring, men föräldrarna ville väl vara snälla.

Den kristna friskolan Grenadjärskolan här i Örebro vill inte ta emot en elev som är 13 år och har en piercing i näsan. De som går på skolan förväntas ha en vårdad klädsel. Tatueringar, piercingar, utmanande kläder och t-shirtar med rasistiska budskap är inte okej. Barnen är upp till 15 år och då kan det inte vara så svårt att efterfölja. Kan man tycka.

Nu har mamman anmält skolan till Skolinspektionen eftersom hon tycker att en piercing i näsan inte är någon skillnad mot att ha hål i öronen. Och i princip har hon ju rätt. Varför är det okej att göra hål i öronen på småbarn men inte att ha en pärla i näsan?

Jag antar att Molly kan börja i Grenadjärskolan ändå. Piercingen kan hon ju ta ur på skoltid och bara ha den på fritiden. Så blir alla nöjda. Eller så får hon väl börja i en skola som tillåter kroppssmyckningar.

Fast om jag var Mollys mamma skulle hon ha fått vänta till 18-årsdagen innan hon skulle fått göra en piercing. Hur mycket hon än tjatade.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: