tisdag 31 maj 2011

Kokt gurka?



Ehec-smittan fortsätter sprida skräck i Europa. I Tyskland har 14 personer nu dött, och allt fler länder rapporterar om nya fall. Totalt lär över 1 200 personer ha insjuknat. Fortfarande verkar det vara personer som bor i eller besökt norra Tyskland som drabbats, och Smittskyddsinstitutet råder svenskar där att inte äta rå gurka, rå sallad eller råa tomater.

Men är man tysk ska det tydligen gå bra???

Spanska gurkor har utpekats som smittkälla, men alla håller inte med om det inom EU, speciellt inte spaniens jordbruksminister, förstås.

För att undvika att smittas av ehec ska man skölja grönsakerna noga, eller så kan man koka grönsakerna i minst 10 minuter. Bakterien dör nämligen vid 70 grader.

Men inte skulle jag vilja äta gurka som kokats i 10 minuter. Det finns ju faktiskt andra grönsaker.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: