måndag 16 augusti 2010

I grunden ett bra förslag

Socialdemokraterna Ilija Batljans och Carin Jämtins förslag är att stockholmarna ska få mer tid att älska och skratta. Eller leka med barnen och helt enkelt leva livet.

Förslaget går ut på att bygga in kollektiva vardagstjänster i SL:s lokaler. Alla som är hänvisade till kollektivtrafiken ska kunna få hjälp med att handla mat och kunna hämta sina matkassar på väg ut från t-banespärren på hemvägen, lämna sin smutsiga tvätt på morgonen och hämta den rena på vägen hem. De ska också kunna få hjälp av en ”butler” som uträttar ärenden. De vill också bygga nya förskolor och parkeringar i kollektivtrafiknära lägen för att minimera tidsspillet. Det låter som rena fantasierna, men varför ska inte de lågavlönade kunna få njuta lite av livet också? De är hänvisade till SL, de har inga fina BMW:er eller stora SUV:ar att åka med till jobbet. De måste sitta och skumpa på bussar, pendeltåg och tunnelbana för att förtjäna sitt uppehälle, för dem finns inget alternativ. Och det tar tid att resa kollektivt.

Frågan är vad detta i så fall skulle kosta för en vanlig inkomsttagare. Förmodligen skulle ingen ens ha råd att utnyttja tjänsterna. Effektivt javisst, men är det egentligen så vi vill leva livet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Kalmardamen sa...

Först trodde jag att det var ett aprilskämt, men vid närmare eftertanke.....
Att t.ex få hämta sin färdigpackade matkasse på väg från T-banan skulle spara tid. En tjänst som säkert inte skulle kosta någonting extra.