tisdag 22 juni 2010

Taggarna utåt direkt


Den sydafrikanska läkaren Sonnet Ehlers har uppfunnit en kondom med taggar mot våldtäktsmän. Den ska kvinnor ska ha i sitt underliv, ungefär som en tampong, som skydd mot dårarna. Den har tandlika vassa krokar på insidan och ni kan ju tänka er vad som händer om kvinnan blir våldtagen.


Visst, kondomen kanske kan avskräcka eventuella våldtäktsmän, men tortyren drabbar ju dem som verkligen skrider till handling och våldtar och då är ju skadan redan skedd. Kvinnan har ju redan blivit påhoppad och tvingad till sex och risken är väl att mannen stryper henne i stället i ren desparation. Men visst skulle det kännas bra om våldtäktsmannen blev straffad direkt och var tvungen att ta sig till läkare och där bli gripen med skägget i brevlådan så att säga.

Men att gå omkring med ett taggigt vapen inuti, ska vi kvinnor verkligen behöva göra det för att känna oss säkra? Det verkar ju helt absurt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Eftersom våldtäkt är vanligt bland negrer, bushmen och hottentotter kan kanske kondomen vara en bra idé. Men eftersom många negrer också är höga på cat är frågan om det hjälper.