fredag 14 maj 2010

Same same but different

Vill man vara helt säker på att få färsk och vällagad mat ska man nog aldrig någonsin gå ut och äta, utan laga all mat och hålla sig hemma.

Att McDonalds märker om och säljer gammal mat som ny avslöjas i en SVT-dokumentär, McFusk & Co, där anställda vittnar om detta. Om det är sant är det förfärligt, men en kycklingsallad som legat i kylskåp och slängs efter 6-8 timmar tycker jag är lite överdrivet. Hur länge har vi maten hemma i kylskåpet utan att vi blir sjuka av den? McDonalds färskhetsregler verkar en aning överdrivna, men det är ju för att gästerna inte ska bli sjuka av maten. Det är ett väldigt slöseri att kasta mat, men att märka om till annat datum förlorar de nog på i långa loppet.

Jag skulle i alla fall hellre gå till McDonalds och äta än till den lokala pizzerian eller kvarterskrogen. Där vet vi väl aldrig hur gamla ingredienserna är, hur det ser ut i köket, om de ens vet vad mathygien är. På McDonalds får alla anställda i alla fall lära sig basal livsmedelshygien, man ser in i köket och jag litar i alla fall på att maten inte gör mig sjuk, om det inte jobbar någon puckad arbetsledare just då som beordrar medarbetare att märka om maten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: