torsdag 27 maj 2010

Nåt fel är det ju

Om en man klättrar in i bostaden via balkongen och angriper en kvinna och maken är hemma och då försvarar sin fru är väl inte så konstigt. Men maken riskerar nu att åtalas för grov misshandel. Vad skulle han ha gjort? Stått och tittat på? Det är väl klart att han blev förbannad och gav sig på den angripande mannen.

Det måste vara fel på rättssystemet om en man inte får försvara sin fru om det kommer in en man och angriper henne. Om han dessutom kommer balkongvägen tyder det ju på att förövaren inte är riktigt normalt funtad och det skulle nog inte ha hjälpt om maken stått på sina bara knän och bett att inkränktaren skulle låta bli frun.

Helt jäkla sjukt...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Tornevall sa...

Det är väl den gamla vanliga visan här, jag tror nämligen inte att det handlar om att "stå och se på" utan helt sonika om övervåld mot gärningsmannen. Det svenska rättsväsendet är lite tragikomiskt i det hänseendet eftersom "lagom" nödvärn inte skulle ge samma utslag i rätten. Riktigt sorgligt är det...

Kalmardamen sa...

Klart att maken inte bara skulle ha tittat på, men någonstans går gränsen för hur mycket våld som får brukas.
Läste om inkräktaren i Västerbottens Folkblad (Finns en länk dit under mitt inlägg Brott och Straffskalor.)
Blod överallt!

Helena sa...

Håller med, man borde vara i sin fulla rätt att få försvara sig själv eller någon annan som står en nära i en hotsituation utan att själv få lida för det. Jag skulle inte tveka att ta till våld om någon gjorde något mot min dotter t.ex -aldrig!