torsdag 25 mars 2010

Vårfrudagen

Eftersom det är våffeldagen i dag kände vi oss tvungna att grädda våfflor. Vi är väl vanligtvis inga våffelälskare direkt, men de här frasiga våfflorna kan jag varmt rekommendera. Och kalorijakten får vi nog lägga på hyllan en sån här dag. Fast det finns ju faktiskt numera också GI-våfflor.

Som syns är vårt våffeljärn en äkta 1970-talspryl. Med tanke på att vi äter våfflor högst två gånger om året så är det så gott som nytt.





Jättegoda frasvåfflor, 4 port

4 dl grädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smält smör
2 dl kallt vatten eller mineralvatten
1/4 tsk salt
Att servera till frasvåfflorna: Vispad grädde eller glass samt sylt

Gör så här:
Värm våffeljärnet.
Rör ut bakpulver och salt i mjölet och mjölet i vattnet.
Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl och vattenblandningen samt svalnat smält smör.
Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången.
Grädda i 2-3 minuter.
Lägg upp frasvåfflorna på galler för sig eller servera dem helst direkt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Helena sa...

Vi äter också våfflor väldigt sällan, men gott är det!