tisdag 22 december 2009

Färdtjänst är lyx



Johan Rabaeus historia om hur hans gamla pappa blev behandlad när han skulle åka färdtjänst är nog tyvärr inte så ovanlig. Jag förstår att han ilsknar till, för så där får det inte gå till. En del taxichaufförer tycks inte förstå att de faktisk har ett serviceyrke. De vill bara få många körningar och tjäna mycket pengar. Kunder som är gamla och handikappade är besvärliga och tar mycket tid i anspråk. Det är bara i drömvärlden alla är snälla mot gamlingar, barn och hundar.

Jag tycker ändå att Johan Rabaeus ska vara glad att hans pappa har fått färdtjänst. När mamma var på sjukhemmet var det vi som fick skjutsa min gamla pappa eftersom han inte ens orkade gå de få stegen till bussen. För att få färdtjänst i den här stan måste man vara ordentligt sjuk eller handikappad, enbart hög ålder är inget skäl och det räcker inte att vara 94 år och knappt ens orka gå. Inte om man är frisk för övrigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Nisse Lätt sa...

"det räcker inte att vara 94 år och knappt ens orka gå. Inte om man är frisk för övrigt"

jodå, det räcker utmärkt. kan man knappt gå har man rätt till färdtjänst. det spelar ingen roll om man är frisk för övrigt.

säger kommunen något annat så klaga till länsrätten.