måndag 24 augusti 2009

Men varför?


Är det verkligen försvarbart att hålla på med rymfärder? Egentligen? Visst finns det alltid stollar som forskar och vill veta mer. Men är det egentligen någon som vet hur mycket detta kostar? De ansvariga vid NASA har gett grönt ljus inför rymdfärjan Discoverys resa till den internationella rymdstationen ISS där svensken Christer Fuglesang ska följa med, hans andra rymdresa. Nedräkningen för uppskjutningen på tisdag morgon är på gång, men åskväder??? kan stoppa hela färden. Om de kommer iväg ska Christer Fuglesang ta med sig knäckebröd, lakritsbåtar och pepparkakor. Det låter ju väldigt seriöst ...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Den som opponerar sig emot rymdfärder är nog inte helt på det klara med hur mycket det bidrar till samhället.

De åker ju inte direkt upp dit för att leka i tyngdlöshet och titta på utsikten (även om det är trevligt att de tar sig tid att plåta lite så att även vi andra får en visuell upplevelse)

Utan rymdforskningen skulle du sannolikt inte kunnat blogga alls, då väldigt mycket av forskningen och utvecklingen av tex datorer är tack vare rymdforskningen. Resultatet av den forskningen är bla de datorer de flesta av oss sitter framför, du inkluderat.

Den massiva medicinska forskningen som utförs i rymden är en annan punkt du sannolikt inte skulle vilja vara utan. Det är allt från Cancerforskning och mediciner till virus och allergier.

Det finns en väldigt, väldigt lång lista med olika typer av forskning som bedrivs på bla ISS, som gagnar oss alla. Googla gärna lite och se själv.

Poängen med allt detta är att rymdfärder faktiskt är förbaskat billiga om man väger upp det mot vad mänskligheten får tillbaka.