torsdag 23 juli 2009

Första fallet här


Ja, i alla fall det första konstaterade fallet av svininfluensa, här i länet. Influensan passerade som vilken influensa som helst, med feber, hosta och ont i kroppen. Svininfluensan kommer att ge mångmiljardintäkter för den internationella vaccinindustrin. Medan världen oroas över sjukdomens spridning kan vaccintillverkarna räkna med kraftiga försäljningsökningar. I Sverige kom nyligen priset för vaccinet från brittiska Glaxo Smithkline som en chock för landstingen. I stället för 35 kronor per dos blir det nästan dubbelt så dyrt, 65 kronor. Det är väl klart att alla som vill ska få vaccinera sig, men jag undrar om inte hela grejen med svininfluensa är lite uppblåst. Utskrivningen av Tamiflu har tiofaldigats i år jämfört med förra året och det tyder på att många har hamstrat vaccin, både enskilda och företag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Idun sa...

Media har förstorat svininfluensan till bibliska proportioner. Det är en influensa. Det dör människor varje vinter av "vanlig" influensa men det skrivs det inte om.

Naturligtvis ska alla som vill ha möjligheten att vaccineras. Men de som inte behöver vaccineras för den "vanliga" influensan behöver inte vaccineras mot svininfluensan heller. Är man vuxen och frisk behöver man inte oroa sig, men media har förstorat det något fruktansvärt.

Cicki sa...

Jag tror också det är väldigt upphaussat. Kraftiga influensor har kommit mest varje år. Nya namn varje gång. Detta är väl en av dem i högen.

Johan Niklasson sa...

En av de adjuvanter som kommer att tillsättas är så dödlig att man sedan 1930 inte ens anser det etiskt att spruta in det i försöksdjur. Detta ämne heter squalene och det räcker med enstaka molekyler av detta ämne för att kroppens immunförsvar skall börja bekämpa den egna kroppen. Vill man skapa en allvarlig och dödlig autoimmun reaktion i försöksdjur är det squalene man använder. Ämnet gör att immunförsvaret förlorar funktionen att känna igen egna celler och egen vävnad. Den autoimmuna reaktionen är extremt farlig och leder till nervskador och döden. (http://birdflu666.wordpress.com/2009/07/17/adjuvants-to-be-added-to-h1n1-jab-by-baxter-and-who-programmes-body-for-endless-loop-of-self-destruction/)

Att detta ämne skall finnas i vårt vaccin är en så uppseendeväckande fråga att de tidigare adjuvanter baserade på kvicksilver framstår som nyttiga vitaminer. Motiveringen skall officiellt vara att de nya vaccinen innehåller så svaga virusdelar att kraftigare adjuvanter är nödvändiga för att skapa en immunreaktion i kroppen. Detta går dock rakt emot WHO:s riktlinjer för de nya vaccinen vilka instruerar vaccintillverkarna att använda hela levande virus!