måndag 20 juli 2009

Det luktar bluff lång väg



Den "riktiga" spikmattan tillverkas genom gammal indisk kunskap om energi och geometri i en tempelfabrik och indiska kvinnor mediterar på den och välsignar den efteråt. Team Shakti ägs av en indisk guru som egentligen heter Jonathan Hellbom. Han flyttade till Indien, bytte namn och blev munk. Han ska ha fått en uppenbarelse 2007 och efter det skapade han den berömda spikmattan. Hans företag Team Shakti har nio anställda och beräknas omsätta 200 miljoner kronor nästa år. Hittills har över 300 000 mattor sålts. Det är bara det att hans mamma sålt en rysk spikmatta tidigare och det var bara själva idén att använda spikmattan på andra som kom som en uppenbarelse. Och jag gissar att själva mattan inte kostar mycket att tillverka, men säljs för 529 kronor här. En ganska bra förtjänst alltså. Tur för "gurun" att så många tror på "hans" matta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Jag ska köpa spikmatta.
Men inte en sådan.
Såg att det var någon som provad de här gröna, ganska hårda dörrmattorna man kan köpa på Rusta eller Ö-B för 19.90.
De går lika bra.
Så nu ska här inhandlas grön dörrmatta....

Boman sa...

Han fick en uppenbarelse... Jag brukar kalla den sortens inkomna tankar för Ide. En strålande affärside, verkar det som. Killen badar i guld och kan skratta hela vägen till banken.

Anonym sa...

Han har ju själv erkänt att det där med "uppenbarelsen" bara är påhittat strunt, och att han har fått idén från en rysk spikmatta som har funnits på marknaden i 15 år. En matta som i Sverige endast marknadsförs på den arbetsplats där hans egen mor arbetar. Bluffen tätnar.

Sen är det väl bara jag som vet att själva "Plupparna" är samma som satt i bakkant på gamla skidbindningar...det är ju lite intressant också, med tanke på "uppenbarelser".