lördag 20 juni 2009

Utan rim och reson


Att vissa straff inte är proportionerliga till brottet som begåtts har väl den straffade fått leva med. Men i det här fallet är det ju skadeståndet löjligt oproportionerligt och dessutom kan det inte styrkas att den anklagade är skyldig. Hon anser sig inte skyldig, utan det kan vara någon annan i familjen som laddat hem låtarna från Kazaa. Att begära nästan 15 miljoner kronor för 24 nedladdade låtar är utan rim och reson. Att Recording Industry Association of America (RIAA) vill statuera exempel är väl tanken då den ensamstående fyrabarnsmamman är den enda av de 35 000 personer i USA som hittills har anmälts för fildelning som vägrat att gå med på förlikning. Istället för en totalsumma på mellan 3 000 och 5 000 dollar som varit skivbolagens taxa mot andra fildelare, får kvinnan nu betala 80 000 dollar per låt hon laddat upp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att de visar sina rätta ansikten så ofta som de gör. Historien är inte snäll mot de som trycker ner de svaga. Om bara några år kommer de som förespråkade massövervakning för att komma åt privata fildelare att få skämmas ögonen ur sig.
Teknik och utvecklingsfientliga i maktposition är farliga. Även det står i alla historieböcker. Man undrar ju vilka som är dåligt skolade, dagens ungdom eller mediabolagen.
Sen tycker jag det är hög tid att folket återinför förbudet mot offentlig reklam. De skulle sätta fart på bla mediabolagen, då de hade förstått vilken överlägsen reklammetod fildelning är.
/Gert