torsdag 11 juni 2009

Elmätarskoj


Apropå felkonstruerade elmätare som lurar folk på tusentals kronor. Att mätare visar fel så att kunderna får betala för mycket verkar det inte så noga med att byta ut. Annat var det för oss. När vi bodde på förra stället bytte det stora elbolaget ut vår mätare tre gånger. De påstod alla gångerna att åskan hade slagit ner i mätaren och därför visade fel. Elbolaget tyckte att vi gjorde av med för lite el. Att åskan slår ner en gång och två gånger kanske jag kan köpa, men att vi skulle bli drabbade tre gånger ...

Till slut fick elbolaget ge sig. Vi hade faktiskt en väldigt låg elförbrukning. Kanske beroende på att vi inte brukar slösa med el. Men vad kostade inte allt detta, utbyte av elmätare och någon gubbe som kollade extra noga? Men det är ju kunderna som får betala.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Le Loup sa...

Precis, vad kostade det? Något som jag också funderar på är att de hade brist på vatten (eller vad det nu var) så därför var priserna så höga, men även om det sedan regnat syndafloder, inte sjutton går priserna ner? Jag begriper ingenting, som vanligt.