måndag 11 maj 2009

Test inför EU-valet


Jag gjorde nyss ett test vilken parti jag borde rösta på i EU-valet. Resultatet blev faktiskt som jag trodde. Testet tar några minuter att genomföra, och man får svara på 30 politiska frågor inom olika områden, och ange hur viktiga de olika frågorna är. Jag tror att de flesta röstar som de gör i riksdagsvalet, men det är kanske dags att sätta sig in i vad de olika partierna tycker. Annars är EU-valet inget som direkt lockar, och de som inte ville att vi skulle vara med i EU från första början tror jag faktiskt inte bryr sig särskilt mycket. Men det är ju synd, för allas röst är ju lika mycket värd, vare sig man gillar EU eller inte.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Jens sa...

Detta var ett censurerat test, du måste rensa cache och cookies i din webläsare och gå till http://www.euprofiler.eu för att slippa Aftonbladets censurerade version som inte innehåller alla svenska partier. Aftonbladet har valt att vinkla undersökningen, mer information finns bland kommentarerna till artikeln i Aftonbladet, men skynda man censurerar kommentarerna också.

Anonym sa...

Nyfiken gjorde jag "Test inför EU-valet" tyvärr saknas andra politiska ideologier eller andra partier t.ex. PP.
Ser ut mer som politisk propaganda för gamla partier.

Anonym sa...

Usch då - inte kan jag rösta på dom !

karro sa...

intressant. verkar som att jag går och blir sosse på äldre da´r.

A sa...

Jag provade att ingen åsikt/hoppa över på alla frågor utom den som rör terrorism och inskränkning i rättssäkerheten, och man får olika resultat om man kör EUprofiler direkt (Piratpartiet, som väntat) eller via Aftonbladet (Socialdemokraterna). I och med att Aftonbladet låter påskina att man kör EUprofilers test så skulle jag säga att det rent moraliskt är bedrägligt och ett intrång i den ideella upphovsrätten (tänker inte spekulera i hur det ligger till med lagrum). Men vad kan man räkna med från ett (socialdemokratiskt) gammelmedia.