måndag 30 mars 2009

Hade ingen aning


Jag brukar se "Postkodmiljonären" varje fredag och lördag om jag kan. Där kan den tävlande vinna en miljon om alla frågorna är rätt. Ett korrekturfel slank in i lördagens ”Postis." Juni blev juli, och nu vill Stefan Käll som åkte ut få en ny chans.

Jag tror dessvärre inte att Stefan Käll hade klarat frågan i alla fall. Han hade ju ingen aning om det rätta svaret och tog publiken till hjälp. De hade uppenbarligen ingen koll heller. Alla vet väl att slaget vid Lützen ägde rum 6 november 1632 så det alternativet kunde ju uteslutas direkt.

Det är ju alltid beklagligt att en tävlande åker ut för att frågorna inte är rätt, men i det här fallet tror jag inte det hade hjälpt om det stått juni. Jag tror inte att Stefan Käll hade kunnat det rätta svaret i alla fall, men om rätt ska vara rätt ska han väl få en ny chans.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tja alla Svenskar känner till slaget vid Lützen 6 november 1632 eller som datumet var i Tyskland 16 november. Sen råkade Stefan känna till att Napoleion också utkämpade ett slag vit Lützen, vad han uppenbarligen inte kom ihåg var att det skedde 2 maj 1813. Kanske bör tilläggas att Napoleions version av Lützen var både större och blodigare än både Marengo och Lützen ano 1632.

Ekke sa...

Nej han skulle absolut inte svarat rätt, dock får han ju en ny chans nu då TV4 har backat en aning.

Anonym sa...

Det är helt fantastiskt att han har mage att kräva ny fråga efter att ha visat prov på total okunskap i studion. På flera frågor innan också. 14 juni 1800 hade NOG hjälpt stackars Stefan. Min sympati med honom gick från 100 till 0 på några sekunder när jag läste hans griniinlägg i AB.

Också otroligt svagt av TV4 att inte stå starka och trygga i sina beslut. Hade det varit fel årtal så hade jag kunnat gå med på det, en stor miss. Men juni-juli, kom i luckan!