söndag 25 januari 2009

Bluffnummer och getter som stjäl

Aftonbladet har lyckats publicera en lista över nummer (igen) som man inte ska ringa tillbaka till om man blir uppringd, med en signal, mitt i natten. Om man gör det kan det kosta flera hundra kronor eftersom det bara är bluffnummer som vill lura folk på pengar. Tydligen finns det människor som ringer tillbaka och det kommer det väl alltid att finnas, och det kommer väl alltid att finnas människor som bluffar och vill roffa åt sig pengar. Vad jag undrar är varför man publicerar en lista med en radda nummer som ingen ändå kommer ihåg?

Polisen verkar ju dock inte göra så mycket åt saken, eftersom de säger att om de stänger nummer så kommer det nya. Att ha en sådan inställning och låta bluffmakarna hållas är väl inte så bra. I så fall skulle väl det vara meningslöst att ens jaga några brottslingar, det finns ju alltid flera.


Att vara polis är nog inte så lätt, men jag undrar om inte polisen i Nigeria har fått ett hopplöst fall på halsen. En get sitter i finkan misstänkt för väpnat rån och för att ha stulit en bil. Geten blev gripen av ett medborgargarde i Nigeria. Vem som helst begriper väl att en get inte kan ha gjort detta, men de hävdar att djuret i själva verket är en förvandlad trollkarl. Nu sitter geten hos polisen, som måste bevisa vetenskapligt att en människa förvandlats till en get. Till polisens försvar måste sägas att de inte är så välutbildade i den nigerianska poliskåren, och det kan man väl hålla med om.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: