torsdag 11 december 2008

Världen förändras


I dag tog jag en välbehövlig sovmorgon eftersom föregående dygn varit präglat av konstiga feberdrömmar, och vaknade upp till en helt vit värld. Nog för att K sa att det snöade i går kväll, men inte trodde jag att det skulle ligga kvar i dag. Genast höjs mysfaktorn och juligheten, det är ju faktiskt bara knappt två veckor kvar till jul.


Julförberedelserna är också i full gång i huset. Jag orkade dock inte engagera mig så mycket i går kväll, men Je fixade till ett litet pepparkakshus helt själv. Hon beklagade sig att de inte hittat några pepparkaksfigurer att köpa, men lyckades göra en "blobb" eller vad hon nu kallade honom, av en pepparkaksblomma. En liten figur som står utanför huset och tittar in.

När man är lite sjuk som jag är, kan man faktiskt gå ut och promenera ändå. Inte på riktigt alltså utan på Hitta.se. Med hjälp av två miljoner fotografier kan man ta sig runt i Stockholm. Man bara markerar var man vill börja och väljer sedan i vilken riktning man vill gå. Under promenaden kan man titta sig runt i 360°. Jättekul att roa sig med när man har tråkigt och naturligtvis helt suveränt om man, som jag, inte känner till Stockholm så bra. Eftersom det är taget 2 miljoner fotografier till denna tjänst har det ju också kommit med en del människor på fotona. Någon/några av dem blir säkert avslöjad för att ha befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle. C'est la vie.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är väldigt fint ute idag. jag hoppas verkligen att det ligger kvar nu. Lite småhaschigt att köra bil idag dock, var iväg till VC och Coop och slirade till fint mellan varven. Men mysigt är det. Hoppas du kryar på dig! Stanna hemma imorgon oxå och ta det riktigt lugnt och skönt. Jag ska gå och lägga mig i soffan och läsa en inredningstidning och äta choklad nu tror jag. Kram kram

prinsessfjarten sa...

vilket fint pepparkakshus! Du ska se vårat de ser ut som ett rivningsobjekt men barnen tyckte de var mysigt och så fick dom ju hålla på lite men en annan har ju ingen konstnärlig talang what so ever!
mvh sandra