onsdag 17 december 2008

Jag blev lurad

I Aftonblaskan kan man läsa att i dagarna har många människor ringts upp från ett +88-nummer. Numret går till Somalia och om man ringer tillbaka får man betala mellan 150 och 200 kronor i minuten. Tydligen är det många som alltså ringer upp numret för att höra vem det är som ringt. Personerna bakom hela grejen spelar på människors nyfikenhet. Ringer man numret hamnar man i en telefonkö och sedan tickar taxan på och det blir en dyr historia.

Jag skulle aldrig någonsin ringa upp ett nummer om jag inte vet vart det går. Det är ju enkelt att kolla numret nuförtiden. Om det mot förmodan inte skulle vara någon bluff och det är något viktigt ringer de väl igen om man inte svarar, och inte ska man behöva ringa upp.



Bluffar finns ju i olika skepnader. Aftonblaskan lyckade lura mig att läsa den här artikeln. Ha, ha.

Inte trodde jag ju att det var ett pepparkakshus som rasat. Fy skäms för såna lurendrejerier.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Mia sa...

Ha, ha trodde oxå det var ett riktigt hus som rasat!

Anonym sa...

Jag tycker det är rätt korkat att ringa upp ett nummer som man inte vet vilket det är, även om de säger att man vunnit något. Det sunda förnuftet borde säga en att man INTE ringer upp ett sådant nummer och att det är jämförbart med spam i mailboxen, men en del människor verkar ändå inte fatta och ja... de får typ skylla sig själva, jag lider inte med dem för att de förlorat pengar utan för att de är smått korkade. >_< (Vilket jag också är, ska tilläggas, dock inte när det gäller sådant som tas upp i ditt inlägg.)