onsdag 31 december 2008

Hormoner i gungning


Facebook har fått kritik i USA för att ha plockat bort bilder på ammande mammor som visar för mycket av brösten. Nu har nästan 100 000 användare protesterat genom att ansluta sig till en protestsida, på Facebook naturligtvis.
Jag bara undrar varför det är så viktigt för en del att lägga ut bilder på Facebook när de ammar sitt barn? Visst är amning naturligt och fint och inte alls oanständigt, det är inte därför bilderna tagits bort. Det är ju för att kvinnorna visar brösten, och såna bilder får man inte ha på Facebook. Amningsbilder plockas inte bort om inte bröstet visas i sin helhet, så egentligen är protesterna helt åt görhöjse. Ammande mödrar hetsar upp sig lite i onödan tycker jag, men vi får väl skylla på hormonerna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Sus sa...

Alltså..jag tillhör de mammor som alltid valt att skyla mig då jag ammar. Jag har aldrig förstått de som vädrar brösten på varuhus och andra offentliga platser.
Att lägga ut bilder på mjöklstinna bröst skulle jag i alla fall inte välja.

Pennelina sa...

Tusen tack för att du delar med dig av lite sunt förnuft i en förvriden debatt:-)

Canis Lupus sa...

Du är givetvis inte ett dugg medveten om att du har väldigt moralistkonservativa tankar. Som kille tycker jag varken det är sexuellt upphetsande eller fult när en morsa diar sin unge. Det är väl bara en naturlig grej och om morsor tjatar om sitt diande med varandra är väl ytterst oförargligt.