lördag 27 december 2008

Gävlebocken har brunnit - igen


Att de aldrig tröttnar i Gävle att fixa en jättestor julbock när det varje år är någon som bränner ner den? Det kanske är dags att tänka om, att lägga pengarna på något mer varaktigt. Samtidigt blir jag sur att det alltid finns folk som förstör hela tiden, att de aldrig kan låta någonting vara. Det är som med busskurerna här i stan. När de satte upp de nya fina kurerna med glasrutor sa vi att det kommer inte att ta lång tid innan de är sönderslagna. Det finns nog inte någon busskur som inte har blivit kraschad någon gång och del blir sönderslagna hela tiden. Men inget ont som inte har något gott med sig. Att de får sätta dit nytt glas hela tiden skapar ju arbetstillfällen i alla fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad känner folk till om Gävle mer än bocken som alltid brinner? Förstår du inte vilket marknadsföringsjippo det är? Ovärderligt!

Det är som tjurrusningen i Pamplona, helt galet men den enda anledningen folk vet om staden finns.

Anonym sa...

nu överlevde den väl iaf julen? eller har den brunnit ngn gång före jul?

Anonym sa...

Man slås av tanken på att en brinnande bock kanske är bra PR för Gävle... att det sätter Gävle på kartan...!?

Busskurerna var förr av betong, oförstörbara och bra.
Sedan skulle det in reklam i dem därför blev de i många fall inglasade så att alla kunde se reklamen även de som körde bil. Vad jag vet så bekostas flera av dessa hållplatskurer av reklamföretaget.
Det finns mycket sjuka hjärnor där ute som över karatesparkar och stenkastning.

ordverifiering: stridis.
Kan blogspot förstå vad man skriver :-D

Anonym sa...

Nej men UJ! Det har jag missat, jag som bor så nära!... Jag tycker som borde göra den av ett annat material, eller ännu bättre, lotta ut vem som ska få bränna ner den under kontrollerade omständigheter... för det är ju lite av en tradition att den SKA brinna ;)

Hoppas du haft en underbar jul :)