onsdag 5 november 2008

Än sjukare blir det

Efter nyår kommer de nya reglerna för sjukskrivning tydligt att märkas. Upp mot 30 000 sjuka beräknas förlora sin sjukpenning. Vid årsskiftet passeras 180-dagars gränsen för första gången sedan reglerna ändrades. De som jobbar på Försäkringskassan tycker att tajmningen är fel. När julen närmar sig är folk inställda på annat än att förlora sjukpenningen.

Tajmingen är väl alltid fel. Det spelar ingen roll om det är jul, påsk eller midsommar. Ska dessa långtidssjuka helt plötsligt anses friska nog att jobba? De nya reglerna innebär att den som varit sjukskriven i sex månader och som bedöms kunna ta ett annat jobb på arbetsmarknaden förlorar sin sjukpeng. Det är väl en jävla katastrof. Hur lätt är det för dessa människor att få ett nytt jobb när inte ens friska människor som är fullt arbetsföra kan få jobb? Arbetslösheten kommer ju dessutom att öka eftersom vi befinner oss i ekonomisk kris i världen. Det är oerhört tragiskt för dessa stackare som förlorar sin sjukpennning. De är inte bara sjuka utan de blir fattigare, och inte lär de bli friska om de dessutom ska oroa sig ännu mer för ekonomin är när de fick matbidrag i form av sjukpenning.

Var det inte den borgerliga regeringen som skulle minska utanförskapet i Sverige?

Men det är väl bara för alliansen att fortsätta sänka skatterna så det gynnar småföretagen och skapar mer jobbtillfällen ...

Hur ska de få ihop det här nu då?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: