söndag 16 november 2008

Krist- och sverigedemokrater lika

Sverigedemokraterna har kommit i fatt kristdemokraterna i Sifos novembermätning. Partierna har stöd av 4,2 procent vardera. Samtidigt är miljöpartiet större än både folkpartiet och centerpartiet och det tycker jag inte är så konstigt. Med ungefär samma eller likvärdig åsikt i många frågor i övrigt så är ju miljötänkandet ändå mångas viktigaste val. Egentligen är det väl inte så konstigt att både sverigedemokraterna och kristdemokraterna är ungefär lika stora. Skillnaden mellan partierna är inte så stor annars heller. De har i mitt tycke ungefär samma syn på äktenskapet, homosexuella, och deras rätt att adoptera, de har båda en ganska inskränkt syn på religionen, och kristdemokraterna har ju till och med svårt att samarbeta med människor som tror på en annan Gud än vår. Annars speglar nog finanskrisen sig i mätningen, jag tror att folk överlag är ganska avvaktande och väntar på att verkningarna av krisen ska stabiliseras och tror att regeringen på något sätt ska lösa det hela. Hur mycket Mona Sahlins allt mer ifrågasatta partiledarroll spelar i mätningen ska väl också tas i beaktande.

Jag tycker också att de 13,7 % som uppger inget parti eller att de skulle rösta blankt borde ha funderat färdigt tills valet 2010. Mona Sahlin längtar för övrigt till detta val. Hon hoppas att en regering med miljöpartiet och vänsterpartiet kan vara möjlig. Om nu Lars Ohly vill vara med efter allt han har fått utstå.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

SD är inte främlingsfientliga, de vill däremot att man ska se på sveriges ohämmade invandring (96.000 personer 2007) i nytt ljus. Jag är själv andra generationens invandrare från sydamerika, och jag är VÄLDIGT oroad av Sveriges långtgående islamisering, som alltmer visar sitt rätta ansikte. Sverige och Europa är REELT hotade, något som medelklassen har svårt att förstå i sina fina boningar i innerstan eller svensson-förorter, där de inte ser hur islamiserat delar av sverige REDAN är.

Kulturbäraren sa...

Visst är det härligt att Sverigedemokraterna går framåt?

"kristdemokraterna har ju till och med svårt att samarbeta med människor som tror på en annan Gud än vår"

Tyvärr är inte det sant. Kd är mycket islamofilt... :-(