söndag 9 november 2008

Fars dag

Hur många fäder får en slips i dag månntro? Enligt Statistiska Centralbyrån är slipsen den överlägset vanligaste farsdagspresenten.

I år blir det ett ganska dåligt firande av far i det här huset. Med 2/3 av barnaskaran i USA och en son som var på 25-årsfest i går har gratulationerna hittills uteblivit.

Vi ska i alla fall senare åka iväg och fira min far. Han har ju hunnit bli 93 år och har antagligen fått nog med slipsar i sitt liv. Han får i stället en blomma eller en lott, det brukar han vara nöjd med. Prestenter är inte så viktigt för honom, han blir glad av att bara träffas. Därmed inte sagt att K väntar sig några storslagna presenter, han är också nöjd om han får prata några ord med sina barn i telefon eller så.

På tal om USA och fäder. En åttaårig pojke i USA tros ha skjutit två vuxna, en av dem sin egen far. Nu åtalas han för mord. Om det nu är åttaårigen som skjutit sin pappa och en arbetskamrat är det ju väldigt tragiskt, men tyvärr något man får räkna med kan hända med deras liberala vapenlagar. Man kan ju i alla fall inte skjuta någon om man inte har tillgång till vapen.


Det är är K:s slipssamling. Jag tror dock inte att han fått en enda slips på fars dag.

Här kan du få recept på goda kakor att baka till pappa, om du inte har köpt något. Trots allt är det ju först och främst ett kommersiellt påfund det här med fars dag, så egentligen borde vi alla ge något som vi själva gjort.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: