tisdag 8 juli 2008

Ung trebarnsmor

Rebecka Pedersen har fått tre barn och är bara 17 år, hennes sambo är 22. Det kan inte vara lätt att vara 17 år och trebarnsmamma, förmodligen lika svårt som att vara 50 år och trebarnsmamma. Antagligen är en 17-åring en lika bra mamma som en 25-åring, och jag tror egentligen inte att det beror på åldern om man är mogen att få barn eller inte. Det första jag tänker på är ju att det blir ju mycket svårare att studera vidare för henne med små barn än utan, för hur det än är så tar det mycket tid att uppfostra och sköta barn. Hon säger att gymnasiestudierna får bli en senare fråga och att hon ska vara hemma länge med sina barn. Det är ju bra att hon tänker så, men föräldraledigheten och pengarna räcker ju inte hur länge som helst. Hon säger att nu får det räcka med barn för hennes del, och när hon är 30 är ju barnen redan tonåringar. Om jag var barn och fick välja föräldrar skulle jag nog mycket hellre välja en 17-årig mamma än en 70-årig i alla fall.


Foto: LASSE HEJDENBERG

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

Mia sa...

Utan tvekan hellre en 17-årig mamma än en 70-årig. I det första fallet tycker jag att hon fått alldeles för stort ansvar för sin ålder. Hon är inte ens myndig men har ett stort föräldraansvar.

I det andra fallet med en 70-årig mamma så är ju risken stor att barnet inte hinner bli vuxet innan mamman dör. Hur det än blir med den saken så kommer mamman inte orka hänga med i barnets aktiviteter när det hunnit få några år på nacken. Hur kul är det med en mamma som de flesta tror är mormor eller t.o.m gammelmormor till sig!?

Mia
http://miatankar.webblogg.se