torsdag 10 juli 2008

Nej till samarbete med SD


Sahlin, Wetterstrand & Eriksson lovar nu gemensamt klart och tydligt att de inte på något sätt kommer att göra upp med sverigedemokraterna om de kommer in i riksdagen efter nästa val. Så var det sagt. De röd-gröna vill nu att alliansen också ska uttrycka sitt avståndstagande, men de är inte lika villiga till det. Fredrik Reinfeldt vägrade svara på frågan och avfärdade det hela med att likna frågan vid ett vem tar vem-spel. Tyvärr är det ju så att de borgerliga partierna redan i dag samarbetar med sverigedemokraterna eller är beroende av stöd från partiet. Även socialminister Göran Hägglund gick till angrepp mot sverigedemokraterna i sitt tal på onsdagskvällen när det blev kristdemokraternas tur i Almedalen. Kd-ledaren tycker inte att heller att integrationspolitiken är problemfri, men han tycker att SD enögt tittar åt fel håll. "Snart säger de väl att lövhalkan på spåren på hösten och de alltför svåra frågorna i Jeopardy också beror på invandrarna", sade Hägglund. Det är väl så i politiken, alla skyller på andra och varandra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Kulturbäraren sa...

Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna samarbetar ju redan idag i flera kommuner, exempelvis Kävlinge och Trelleborg:

http://sydsvenskan.se/skane/kavlinge/article321329.ece

Dessutom har miljöpartiet och Sverigedemokraterna samarbetat kort i Karlskrona innan det blev känt för partiet på riksnivå:

http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/darfor-har-de-bytt-asikt(336753).gm

"Miljöpartiet - inför valet 2006: Nej till samarbete och uppgörelser med sd.
I dag: Ingår i femklövern som förhandlar och gör upp med sd.
- Allt kan hända i politiken, förklarar språkröret Marcel Abedini."

Är det inte dags för de sju riksdagspartierna att stiga av sina höga höstar och lyssna på vad folket har att säga? Dagens invandringspolitik gynnar ingen.