lördag 1 mars 2008

Trappor suger

Jag har nu sovit middag efter att ha kommit hem från E-tuna. Jag var helt slut och somnade nästan innan jag la mig i sängen. Gick upp redan klockan sju i morse och sedan åkte vi vid niotiden. Fick springa många vändor ned till släpkärran med diverse prylar i E-tuna och de trapporna sög verkligen musten ur mig. M hade ändå redan burit ner massor med kartonger till källarförrådet i markplanet och det var ju tur för oss. K använde säckkärran så det gick rätt fort att fylla släpet. Väl framme vid M:s nya lägenhet hade vi två förråd att fylla med prylar, dels källarförrådet och dels ett vindsförråd, som ligger just på vinden. Jag trodde att jag skulle falla ner stendöd efter att ha gått ett par vändor dit upp. De trapporna var ju ännu värre än de andra, ändå bar jag bara lätta prylar som soffkuddar och sånt. Nästa gång han flyttar måste det finnas hiss i huset.

Eftersom allt inte fick plats i ett lass så fick vi åka tillbaka och bära ned resten som skulle till M:s jobbarkompis förråd. Jag följde inte med till honom utan fick vila (och det förtjänade jag verkligen) med Je och P:s mamma KH, vi drack kaffe och hade en trevlig pratstund. Nu är det "bara" städningen kvar i gamla lägenheten och det ska M och P fixa i morgon innan P åker till Stockholm. M ska bo hos sin kompis och P i en övernattningslägenhet nästa vecka innan det är dags att flytta in i nya lägenheten.

Innan vi åkte tillbaka hem gick vi och åt på en thairestaurang. Det var verkligen jättegott och jag tror att alla var väldigt hungriga efter att ha motionerat några timmar. Det var stora portioner men jag lyckades äta upp min mat. Efter maten slog paltkoman till och jag slumrade till i bilen en stund på vägen hem.

Ljuvt är minnet av överståndna mödor. (Latinskt ordspråk)

Inga kommentarer: